Huis Maes

Beernem Oedelem

Ligging

Bruggestraat 6

Bouwjaar

2021

Referentie

4626117

Huis Maes, een kleinschalig renovatieproject met een waardevolle geschiedenis!

Het project bestaat uit 2 grote appartementen met hoogwaardige afwerking.

Het appartement op het gelijkvloers is 125m² met 2 slaapkamers. Het appartement op de verdieping is 160m² met 3 slaapkamers. Er is een gemeenschappelijke berging en een tuintje.

Voor een vrijblijvende afspraak over dit project, kunt u contact opnemen met Giel via 0472 82 04 35 of giel@altro-vastgoed.be

Type units

Ligging

Huis Maes is een kleinschalig project op een steenworp van het dorpsplein van Oedelem. Horeca, winkels, dienstverlening, scholen, openbaar vervoer etc… bevinden zich allemaal vlakbij dit project. Met een vlotte verbinding naar Brugge en De Kust geniet Oedelem van een uitstekende ligging. Omringd door groen, is het er aangenaam wonen.

exterieur foto

Exterieur

Dit herenhuis aan de Bruggestraat in Oedelem (Beernem) dateert in zijn huidige vorm uit het derde kwart van de 19de eeuw, maar achter de gevels gaat wel nog een laat-18de-eeuwse kern schuil. Het hoofdvolume van het pand, dat haaks op de Bruggestraat staat, werd in 1850 ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Enkele decennia later, in 1872, werd het nog uitgebreid met een vleugel langs de Bruggestraat. Op de achterliggende terreinen zou de familie Maes tussen 1901 en 1964 een bijzonder succesvolle melkerij uitbouwen. De herenwoning is in de volksmond dan ook bekend als het Huis Maes. Het gaaf bewaarde pand is een zeer goed voorbeeld van 19de-eeuwse architectuur in een dorpskom. In 2002 werd het herenhuis beschermd als monument.

Interieur

De kopers hebben in dit pand nog volledig vrije keuze van inrichting, zij kunnen hun appartement volledig inrichten naar hun wensen.

Energie

Alle appartementen worden energiezuinig gebouwd met een maximaal E-peil van 40.

Bekijk alle foto's van dit project

Vindt u niet meteen wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op, we luisteren naar uw wensen.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting