Inova - woningen

Eeklo

Ligging

Stuifzandstraat 5

Bouwjaar

2023

Referentie

5493399

Inova - Verrassend én veelzijdig wonen in Eeklo!

Altro Projects lanceert een uniek project gelegen nabij het stadscentrum van Eeklo! Inova is gevestigd binnen het gabarit van de voormalige aardappelloodsen van de bekende aardappelhandel Immesoete. Aan de Stuifzandstraat creëren we in totaal 4 woningen met een eigen zuidelijk gerichte tuin en terras op de verdieping. Elke woning bij Inova krijgt een moderne, strakke look aangemeten.

Type units

Verkocht
Stuifzandstraat 5, Eeklo
Verkocht
Stuifzandstraat 5, Eeklo

" Verrassend én veelzijdig wonen in Eeklo!"

— Dimitri Raemdonck - projectcoördinator

Ligging

Gelegen nabij het stadscentrum van Eeklo, gevestigd binnen het gabarit van de voormalige aardappelloodsen van de bekende aardappelhandel Immesoete, ligt het project Inova. Bij de ontwikkeling van dit unieke project - dat vernoemd werd naar de gelijknamige aardappelsoort én het innoverende gehalte ook omschrijft, werd rekening gehouden met het behoud van het gabarit van de originele gebouwstructuren. Geen torenhoge nieuwbouw, wel een project waar ruimte en licht centraal staan. Met in totaal 15 stapelwoningen verspreid over een gelijkvloers en een eerste verdiep - elk met een eigen terras en toegang tot een (gemeenschappelijke) tuin, 4 woningen en een kantoorruimte, vind je hier totale rust.

exterieur foto

Exterieur

Bij de ontwikkeling van Inova werd door de architect en bouwheer resoluut gekozen voor charme, dat weerspiegeld wordt in zowel het karakter van het gebouw, als in de uitstraling ervan. Inova is immers geen hoogbouw en telt slechts een gelijkvloers en een eerste verdieping. Bovendien is het project opgetrokken binnen de originele gevels en structuren van de voormalige aardappelloodsen die er gevestigd waren, wat rechtstreeks tot de charme van het project bijdraagt.

Interieur

Elke woonunit bij Inova krijgt een moderne, strakke look aangemeten. Zo werd gekozen voor neutrale, maar duurzame materialen en kleuren die bijdragen tot een uitzonderlijk tijdloos interieur. Ook de keukens, badkamers en afzonderlijke WC-ruimtes worden voorzien van een kwalitatieve uitrusting. Toch zijn het voornamelijk de hoge plafonds - die niet aflopend zijn zoals het dak van het gebouw zou aangeven, en de van-vloer-tot-plafond-hoge schuiframen die uitgeven op de grote terrassen die deze woningen een absolute meerwaarde bieden. In combinatie met het binnenvallen van natuurlijk licht zorgen ze voor een bijzonder ruimtegevoel. Geniet in de winter van het eerste zonnetje dat door de ramen komt binnenvallen of schuif alle ramen open voor een uitzonderlijk buitengevoel, maar dan binnenshuis.

Energie

‘Groen’ staat centraal bij Inova, en dat weerspiegelt niet enkel in de groene (privé) tuinen. Ook het dak van de voorziene kantoorruimte krijgt een groendak aangemeten. Zo hoeven bewoners van het eerste verdiep niet steeds op een zwart plat dak te kijken én wordt ook vermeden dat het plat dak op zonnige of warme dagen niet al té veel warmte opneemt en afgeeft. Inova wordt bovendien uitgerust met zonnepanelen, die verspreid over het gehele dak zullen worden geïnstalleerd en het gebouw van een solide basishoeveelheid elektriciteit zullen voorzien.

Bekijk alle foto's van dit project

Vindt u niet meteen wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op, we luisteren naar uw wensen.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting