Kaai 24

Gent

Ligging

Voorhavenkaai 24

Bouwjaar

2023

Referentie

5831039

Kaai24 - Werp uw anker uit in het mooie Gent!

Welkom bij Kaai24, gelegen aan de Gentse Voorhaven op De Muide, op een boogscheut van de Gentse binnenstad maar omringd door water en groen. Kaai24 maakt deel uit van een groter geheel dat als doel heeft de historische industriële site die de omgeving vormgaf, Loods24, een nieuwe bestemming te geven.

Type units

" Uitzonderlijk wonen tussen de stad, het groen en langs de dokken"

— Dimitri Raemdonck - Altro Projects

Ligging

Kaai24 bestaat uit in totaal drie verschillende gebouwen die dankzij de buitenruimtes en tuinen naadloos in elkaar overlopen en zo één geheel vormen. Er worden binnentuinen aangelegd, waarlangs je kan wandelen, even pauzeren op één van de zitbanken, of waar je jouw kids met een gerust hart in kan laten ravotten. Naast de binnentuinen spelen ook de omliggende pleinen en de heraangelegde kaaien een grote rol in het eenheidsgevoel van Kaai24. Geniet van een bijzonder zicht op de vaart en de verfrissende bries die deze met zich meebrengt of kom buren, die in tussentijd vrienden zijn geworden, tegen op een van de gemeenschappelijke dakruimtes en -terrassen. Installeer je voor een gezellig avond, samen. Bij en rondom Kaai24 – het nieuwbouwproject is er één van enkelen die deel uitmaken van de herinrichting van de Voorhaven – is er plaats gemaakt voor kantoor- en retailruimtes. Hierdoor wordt de welvaart van de buurt er opgekrikt en kan er plaats worden gemaakt voor bijkomende mooie (horeca-)initiatieven.

exterieur foto

Exterieur

DBVL Architecten, het architectenbureau – en bijgevolg de meesterbreinen achter de herbestemming van de site – achter Kaai24, koos voor een duidelijke strategie achter het ontwerp: het creëren van een groot, samenhangend geheel. Het project biedt een variatie aan types appartementen die zodanig doordacht ingedeeld zijn zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de locatie én de oriëntatie. Bovendien krijgen bewoners ook toegang tot de gemeenschappelijke dakkamers en -terrassen met een wijds uitzicht over de omgeving en de stad.

Interieur

Welkom bij Kaai24, waar maximaal is ingezet op het ultieme gevoel van thuiskomen. De warme, groene omgeving omarmt jouw nieuwe appartement en ook binnenin je woning kom jij tot rust. De 27 lichtrijke twee- en drieslaapkamerappartementen bij Kaai24 die bestemd zijn voor de privatieve verkoop, zijn zo ingericht met de meest hoogwaardige materialen waaronder een half massief parket. Bovendien worden de badkamer en keuken volledig ingericht met nieuwe materialen en ingebouwde meubels. Aan lichtinval in jouw toekomstige appartement bij Kaai24 geen gebrek: elk van de appartementen is voorzien van meerdere grote ramen en beschikt over een eigen west-gericht terras tussen de 8 m2 en de 11,5 m2 mét zicht op het water. De appartementen zelf zijn tussen de 102 en 106 m2 groot voor een tweeslaapkamerappartement, de units met drie slaapkamers meten dan weer 133 m2.

Energie

Duurzaamheid als troef: Zo zal het nieuwbouwproject volledig fossielvrij zijn en werd er gekozen voor een bijzonder duurzame woonontwikkeling die mede te danken zijn aan de hoogwaardige materialen waarmee de appartementen gebouwd zijn. Je appartement verwarmen bij Kaai24 doe je op een erg unieke manier: er worden water/water warmtepompen voorzien, die de woonunits via het kanaalwater zullen verwarmen. Bovendien krijgt elk appartement ook vloerverwarming. Elektriciteit zal dan weer worden opgewekt door de vele zonnepanelen die zich op het dak bevinden.

Bekijk alle foto's van dit project

Vindt u niet meteen wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op, we luisteren naar uw wensen.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting