Loof - Gloriëtte

Kortrijk

Ligging

Loofstraat

Bouwjaar

2024

Referentie

5899704

Een uitzonderlijk project in het hart van Kortrijk

LOOF onderscheidt zich als een buitengewoon project in het hart van Kortrijk. Uiteenlopende gebouwen, ontwikkeld in verschillende fasen en doordrenkt met een verfijnde en doordachte architectuur, vloeien naadloos over in de weelderige parktuin die het woondomein omringt. Met enthousiasme introduceren we Gloriëtte, bestaande uit moderne stadsappartementen.

Type units

Ligging

LOOF bevindt zich ter hoogte van van de stijlvolle Doorniksewijk, de Loofstraat en de Wolvenstraat – en dat op slechts 1 km afstand van de Grote Markt, 800 m van het station en 100 m van de Delhaize. Om de hoek vind je al talrijke, lokale boetiekjes. Zo bestaat de Doorniksewijk uit high-end voedingszaken, waaronder sterrenslagerij Atelier Dierendonck, patisserie Les Tartes de Françoise en chocolaterie Dumon. Ook voor de sportievelingen situeren de recreatiedomeinen zich op een steenworp afstand: de tennis-, hockey- en padelclub van Parc Saint-Georges bevinden zich op slechts 5 min wandelen.

exterieur foto

Exterieur

Met zijn betoverende, groene omgeving en rijke geschiedenis onderscheidt LOOF zich als een buitengewoon project in het hart van Kortrijk. Uiteenlopende gebouwen, ontwikkeld in verschillende fasen en doordrenkt met een verfijnde en doordachte architectuur, vloeien naadloos over in de weelderige parktuin die het woondomein omringt. LOOF is meer dan een louter residentieel project. Het masterplan met fiets- en wandelpaden, bijzondere rustplekken, woningen, kantoorruimtes en winkels is ontworpen door het gerenommeerde, Nederlandse bureau West 8. Met zijn internationale ervaring in grootschalige stadsplanning en landschapsarchitectuur heeft het op indrukwekkende wijze 3,2 hectare gevuld met een verscheidenheid aan voorzieningen, die de Engelse tuin een extra dimensie geven. Bovendien krikte West 8 de aanzienlijke erfgoedwaarde van de parktuin op door de overgebleven stukjes geschiedenis te bewaren en nieuw leven in te blazen.

Interieur

Elk gebouw is omhuld in een unieke, Italiaanse natuursteentint, zorgvuldig gekozen om elk gebouw zijn eigen karakter te geven. De doordachte en strakke architectuur van de gevels wordt naadloos vertaald naar het interieur door de Kortrijkse- Brusselse interieurarchitectes Daphné Daskal en Stéphanie Laperre. Of het nu de keukenbladen, de vloer of zelfs de douchetegels zijn, ze hebben weloverwogen esthetiek toegepast. Rosso, verde, grigio of marrone: het kleurenpalet weerspiegelt niet alleen de connectie met de omgeving, maar smeedt ook huiselijke ruimtes met unieke elementen.

Energie

Zonnepanelen voorzien de gebouwen van duurzame energie via een collectieve aansluiting op de gemeenschappelijke voorzieningen. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de energie die het gebouw zelf produceert. In dit project wordt gebruik gemaakt van geothermie, waarbij in de winter warmte en in de zomer koelte uit de bodem wordt gehaald. Op die manier kan de bewoner zelf kiezen voor verwarming of passieve verkoeling van zijn appartement.

Bekijk alle foto's van dit project

Vindt u niet meteen wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op, we luisteren naar uw wensen.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting