Projectmarketing

Wij maken van uw vastgoedproject een sterk merk.

Projectmarketing is een vak apart en vraagt specifieke kennis. Met enkel aanwezigheid op de gebruikelijke vastgoedsites redt u het vandaag niet meer. Een sterke (digitale) marketingstrategie uitwerken is onze specialisatie. Een doordachte strategie is broodnodig: het marketinglandschap verandert en ook de concurrentie staat niet stil. Altro gaat hier ook weer een stap verder.

Hoe gaan we te werk?

We geloven dat voor een optimaal resultaat bij vastgoedprojecten een geïntegreerde aanpak noodzakelijk is. Van projectontwikkeling, marketingcommunicatie tot verkoop. We gebruiken daarvoor onze ‘vastgoedfunnel’. We werken met vooraf vastgestelde stappen in fasen van projectbranding, leadgeneratie (bereiken & boeien) naar lead nurturing (boeien & binden) toe naar uiteindelijke leadconversie (ondertekening). In elk van deze fasen zetten we passende middelen/content in. We houden in elke stap nauwkeurig de resultaten en de segmentverschuivingen in de gaten en koppelen resultaten periodiek terug aan de hand van heldere rapportages.

1. Conceptontwikkeling & positionering project

Tijdens het ontwikkelingstraject staan wij de opdrachtgever met raad en daad bij. Sleutelwoord bij Altro Projects is betrokkenheid. Betrokken bij u en uw project, van a to z, van een grondige projectstudie, over het bouwprogramma tot en met de prijszetting van het project.

2. Project Branding

Een vastgoedproject wordt meer en meer als een product gepositioneerd. En wie het over een product heeft, heeft het over een merk, liefst een stérk merk. Naast emotionele en rationele waarden geeft Altro Vastgoedgroep uw merk, in nauw overleg met u, een naam mee. Een die meteen aanspreekt en blijft hangen.

Daaraan koppelen we een doordachte visuele identiteit in de vorm van een logo. Al die bouwstenen samen bieden de garantie dat uw potentiële klant uw project na lancering aantrekkelijk en onderscheidend vindt.

Samen met onze copywriter ontwikkelen we een onderbouwd verhaal voor uw project (Story Telling). Een verhaal dat uw doelgroep rechtstreeks aanspreekt, inspireert en motiveert om tot aankoop over te gaan.

3. Verkoopstools

In samenspraak met de opdrachtgever kiezen we de juiste verkooptools voor het project. Aantrekkelijke visuals, verkoopbrochure, projectwebsite, sociale mediastrategie, verkoopkantoor op de werf, maquette… noem maar op.

4. Lead generation

Per kwartaal stellen wij een lead generation plan (online, offline, events) samen om zo veel mogelijk kwaliteitsvolle leads te genereren. Zonder leads, geen verkoop, dus in deze fase trekken we alle registers open. In een persoonlijk gesprek leggen wij u in detail uit hoe we deze fase aanpakken, hier maken wij het verschil!

5. Lead Nurturing

De meerderheid van de kandidaat-kopers zijn nog niet klaar om een appartement aan te kopen bij een eerste contact. Via retargeting campagnes wordt de kandidaat-koper als het ware ‘opgevoed’ om een aankoop te doen. We prikkelen onze leads met gerichte content, afgestemd op hun profiel, en loodsen hen doorheen een tactisch communicatietraject. Zo houden we ze warm voor het project.

6. Lead Conversie

Om van leads kopers te maken, moeten onze nieuwbouwmakelaar(s) de leads op een nauwkeurige manier opvolgen. Elke kandidaat-koper die zich aanmeldt via telefoon, website of eender wel ander kanaal wordt opgevolgd via een uitgestippeld stappenplan. Via de juiste kanalen en datacaptatie proberen wij zoveel mogelijk te weten te komen over de aankoopmotieven van individuele leads. De makelaar(s) rapporteren in real time de stand van zaken van hun leads (via welk medium komen ze, van welke regio zijn ze afkomstig, waarom haken ze af, opties, …. ).

Door leads op de juiste manier te begeleiden en gericht te informeren, kunnen kandidaat-kopers omgezet worden in kopers. Altro zorgt voor goed opgeleide nieuwbouwmakelaars (met BIV-nummer) met een grondige kennis van verkoop op plan.

7. Loyalty

Een fase die wat vergeten wordt in projectverkoop, is de loyalty-fase. Tijdens deze fase willen we de kopers blijven engageren. Kopers worden ambassadeurs. Kopers kunnen het project promoten bij hun netwerk (familie, vrienden, buren, collega’s,…), waardoor een nieuwe verkoopcyclus kan beginnen.

8. Project Management

Wij houden onze opdrachtgevers in real time op de hoogte van onze leads. Per kwartaal zitten wij samen met hen om het verkoopplan en de verkoopresultaten te bespreken in een open communicatie. Transparantie is voor essentieel hierin.

Vragen over projectmarketing?

Vul alvast het onderstaande formulier in. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Uw vraag
Hoe heeft u ons gevonden

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting