Dit zijn dé 5 voordelen van nieuwbouw.

Jun 10, 2022 | Projecten

Voor mensen op huizenjacht speelt vaak het dilemma: een woning kopen en verbouwen, of toch gaan voor een nieuwbouw?

Waarom dan niet renoveren? Wel, nieuwbouw heeft zo zijn vooredelen. We zetten de vijf belangrijkste even op rij.

Energiezuinig & hoog comfort

In tegenstelling tot een verbouwd huis, voldoet een nieuwbouw aan alle strenge eisen op vlak van energie, isolatie en ventilatie. De EPB-norm (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) wordt steeds strikter, waardoor nieuwe huizen in de categorie BEN (Bijna EnergieNeutraal) vallen.

Dit levert je als koper van een nieuwbouw heel wat voordelen op: een hoog wooncomfort natuurlijk, maar ook een lage energiefactuur en korting op je onroerende voorheffing.

Afwerking volgens eigen smaak

Een nieuwbouw kan je helemaal naar eigen smaak laten bouwen en afwerken. Hierbij kun je bijvoorbeeld zelf de keuken en/of badkamer zelf kiezen naar jouw budget.

Geen verborgen gebreken

Een nieuwbouw is zalig. Alles is gebouwd en ingericht met de nieuwste materialen, volgens de nieuwste technieken en conform de allerlaatste vereisten op vlak van isolatie, ventilatie en energie.

Bovendien ben je – wanneer je een nieuwbouwwoning of een woning in aanbouw koopt – met de Wet Breyne voor tien jaar beschermd bij ernstige gebreken (zichtbaar én onzichtbaar) die de stabiliteit van de woning aantasten.

Extra voordeel aan nieuwbouw: de eerste jaren heb je zo goed als geen onderhoudskosten aan je woning.

Geen stress

Zelf een nieuwbouw coördineren vergt heel wat geduld en is een ultieme oefening in stressmanagement. Goed nieuws: wij doen dat graag en nemen die rol van je over.

Je koopt je huis op plan, ziet het van a tot z gebouwd worden, maar hoeft je niets aan te trekken van het verloop van de bouw. Over de binnen afwerking beslis je zelf, zodat je huis volledig volgens jouw smaak afgewerkt wordt en je er een echte thuis van kan maken.

Nieuwbouw als voordelige investering

Wie een nieuwbouwwoning koopt als opbrensteigendom, kan op beide oren slapen. Ook als verhuurder geniet je van de voordelen die we in dit artikel aanhalen.

Bovendien wordt de verhuurwaarde – en eventueel verkoopwaarde – van een woning bepaald door de leeftijd van het gebouw en de energieprestaties.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting