KIJK. Zo zal Park De Wulf eruitzien: “Oude vleeswarenfabriek maakt plaats voor 25 appartementen en twee winkels”

Mar 21, 2024 | Projecten

De sloopwerken van de oude vleeswarenfabriek De Wulf in Aalter zijn gestart. Op het terrein van 3.000 vierkante meter in het hartje van Aalter komt een nieuw bouwproject, met 25 appartementen en twee winkelpanden. Vanaf 275.000 euro kan je al een klein appartementje kopen. Voor de mooiste penthouse betaal je zowat het dubbele. Zo zal het project eruitzien.

De oude vleesfabriek De Wulf in het hartje van Aalter is al een vijftal jaren dicht, en de activiteiten gaan verder in Gavere. Een vleesfabriek in het hart van het dorp is dezer dagen geen optie meer. Het terrein biedt wel mooie kansen voor een nieuw bouwproject. Bouw- en Coördinatekantoor Andries (BCA) uit Aalter slaat de handen in mekaar met LC Consult, om samen met projectcoördinator Fonders het terrein in de Boomgaardstraat te ontwikkelen. Er komen 25 appartementen, twee winkels, 32 garageboxen en 18 bergingen.

 

“Het bedrijf De Wulf is historisch gegroeid in het hart van Aalter, op amper 50 meter van de Markt”, zegt Koen Andries van BCA. “De familie De Wulf heeft er meer dan honderd jaar hun bedrijf succesvol uitgebouwd. Deze site van een 3.000 vierkante meter is daardoor volledig verhard geraakt. Wij zorgen in ons plan voor een deel ontharding en vergroening van het terrein. De plannen zijn ontwikkeld in positieve samenwerking met onze burgemeester Pieter De Crem, schepen Patrick Hoste, en architectenbureau Berkein. Samen zijn we tot een optimale herontwikkeling van deze locatie gekomen, in volle overleg met de buurt. Met veel aandacht voor licht, ruimte en groen. Ook de familie Tavernier was bereid om een stuk van hun tuin in te brengen, om zo een ideaal perceel te creëren voor dit meergezinswoningenproject in een groen park.”

Langs de Boomgaardstraat komt een eerste gebouw. Dat heeft twee commerciële ruimtes op het gelijkvloers, en daarboven drie ruime appartementen met grote terrassen. “Achterliggend in het park trekken we een tweede volume op, eigenlijk bestaande uit twee gebouwen verbonden via een passerelle met daarin de trappenhal”, zegt Koen Andries. “We zorgen voor veel verscheidenheid. Van tuinappartementen tot penthouses, met een tot drie slaapkamers. De lokale en ook internationaal gerenommeerde architect Geert Berkein creëerde ruime appartementen, met zeer veel lichtinval en aangename leefterrassen.”

Buitenzone

Het plan zorgt voor energiezuinige woongelegenheden, met de laatste nieuwe technieken zoals warmtepompen en zonnepanelen. Vanuit de Boomgaardstraat rijd je de ondergrondse parkeergarage in. “Zo blijft de rest van de projectzone vrij van wagens, en kunnen de bewoners in alle rust genieten van het groen. Er komt ook een mooie buitenzone. We zullen daar een aantal banken, speeltuigen en bomen voorzien, waar bewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten.”

De afbraakwerken van de fabriek zijn volop aan de gang. Nadien wordt de ondergrondse parkeergarage van zowat 2.000 vierkante meter aangelegd. Na het bouwverlof wordt dan gestart met de effectieve bouwwerken. Prijzen voor de appartementen variëren vanaf 275.000 euro exclusief btw voor een appartement met een slaapkamer, tot 525.000 euro voor het meest royale penthouse van meer dan 200 vierkante meter.

Info: www.parkdewulf.be

Bron: hln

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting