Waarom in nieuwbouw investeren ?

Feb 13, 2021 | Projecten, Vastgoed

De beslissing om te investeren in vastgoed is snel genomen wanneer u op zoek bent naar een stabiele en renderende investering. Door de lage intrestvoeten en dalende spaaropbrengsten is de belangstelling voor vastgoed enorm toegenomen. Veel beleggers kiezen resoluut voor nieuwbouw omwille van de winst op (middel)lange termijn. Benieuwd welke voordelen nieuwbouw heeft? Ontdek snel 5 redenen waarom nieuwbouwvastgoed voor Altro de favoriete vastgoedbelegging is en blijft.

1. Beter rendement nieuwbouw

Het rendement van nieuwbouw overtuigt telkens opnieuw. Bij een splinternieuw gebouw hoeft u als investeerder immers geen grote renovaties te verwachten en bekostigen. Het rendement van een bestaand gebouw verlaagt daarentegen aanzienlijk door deze belangrijke en onoverzichtelijke meerkost. Door te investeren in nieuwbouw hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele gebreken of onvoorziene kosten.

Verhuren gaat vlot en levert interessante huuropbrengsten op. Bij herverkoop na x-aantal jaren zal u bovendien een meerwaarde krijgen voor uw appartement. De ervaren adviseurs van Altro helpen u uw rendement te maximaliseren.

2. Duidelijkheid nieuwbouw als troef

Renovaties zijn vaak stressvol, zowel qua duurtijd als qua kostprijs. Om van de logistieke en administratieve rompslomp nog te zwijgen. De duidelijkheid qua kostprijs en duurtijd is een belangrijke troef van nieuwbouw.

Een nieuwbouwwoning is aan heel wat – strenge – normen onderworpen; van elektriciteit tot sanitair. Alles moet volgens het boekje. Dit maakt dat je investering 100% future proof is. Bovendien geniet je dankzij de wet Breyne van zekerheid op lange termijn. Deze wet bepaalt namelijk dat de aannemer en architect gedurende een periode van 10 jaar aansprakelijk zijn voor eventuele bouwproblemen bij nieuwbouwwoningen. Het schenkt je als investeerder een goede gemoedsrust, zodat jij je kan focussen op wat écht telt: een vlotte verhuur van je opbrengsteigendom.

3. Meer huuropbrengsten voor energiezuinige nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning voldoet aan de nieuwste eisen inzake energie en isolatie. Natuurlijk kan men bij verbouwing altijd voor een energetische renovatie kiezen. Toch is de kans klein dat verbouwers het E-peil kunnen terugschroeven naar het E-peil van een nieuwbouwwoning. In dat opzicht is nieuwbouw dus zeker voordeliger. De conformiteit aan de wettelijke vereisten zorgt namelijk voor meer zekerheid én een lagere energiefactuur, zowel vandaag als morgen.

Dit is een uitstekend verhuurargument: de energiezuinigheid van uw nieuwbouwappartement. Uw kandidaat-huurders kunnen zo besparen op hun maandelijkse kosten (en ervaren dankzij de goede isolatie bovendien geen geluidsoverlast). Zij zijn bereid u daarvoor een mooie huurprijs te betalen.

4. Een mooi nieuwbouwappartement overtuigt huurders

Kandidaat-huurders worden aangetrokken door de moderne uitstraling van uw vastgoedinvestering. Zij waarderen de architectuur met grote raampartijen. Eénmaal binnen overtuigt de doordachte indeling van uw nieuwbouw appartement hen, net als de hoogwaardige afwerking en alle moderne comfort.

Huurders stellen tegenwoordig –terecht- vrij hoge eisen aan hun huurappartement of -woning. Niet enkel qua energiezuinigheid. Huurders willen een fris, nieuw appartement met veel lichtinval en voorzien van alle comfort. Slimme investeerders houden rekening met de eisen van de huurmarkt en kiezen heel bewust voor nieuwbouw bij hun investering in vastgoed.

5. Meer gemoedsrust bij nieuwbouw

Investeren in nieuwbouw, zorgt voor een goede nachtrust. Je hoeft namelijk niet wakker te liggen van allerlei certificaten en administratieve zaken. Bij oplevering is je nieuwbouwwoning steevast voorzien van alle noodzakelijke documenten. Van energie-attest tot postinterventiedossier: je aannemer is verplicht om je alles gestructureerd te overhandigen.

Investeerders waarderen deze zorgeloosheid bij nieuwbouw, gecombineerd met de wettelijke garanties van een goede afloop (dankzij de Wet Breyne en tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect).

U wil meer advies rond investeren in nieuwbouw?

Interesse in een instapklaar nieuwbouwproject als ideale vastgoedinvestering? Contacteer nu de verkoopadviseurs van Altro voor een persoonlijk gesprek met maximaal rendement.

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting