Werken nieuwe groene woonbuurt LOOF starten, fietspad dicht vanaf 21 mei: “Al 43 procent van appartementen verkocht”

May 24, 2024 | Informatief

Nu de werken voor de nieuwe groene woonbuurt LOOF starten waar je vroeger ziekenhuis Maria’s Voorzienigheid had, wordt het fietspad vanaf dinsdag 21 mei afgesloten dat de Loofstraat verbindt met de Doorniksewijk en de ‘Lof.Kapel’. Het Wolvenpad naast de site blijft open voor gebruik.

 

De eerste fase van de herontwikkeling van de voormalige ziekenhuissite door Compagnie Het Zoute betreft twee residenties gelegen tussen de Loofstraat en de historische Engelse tuin. Het omvat Park Nolf met grote en luxueuze appartementen en Gloriëtte met compactere stadsappartementen, ideaal voor starters of investeerders. In totaal zijn beide residenties, gespreid over vier gebouwen, goed voor 79 appartementen. Sinds de start van de verkoop in maart eerder dit jaar werd reeds 43 procent van de appartementen verkocht.

Bij de eerste fase van het project hoort ook de restauratie van de achterliggende historische Engelse landschapstuin en het bijhorende park. “Het toekomstig park wordt aangelegd met nieuwe wandel- en fietsverbindingen, waardoor LOOF een bijzonder strategische positie krijgt om snel en veilig op eender welke bestemming in Kortrijk te raken”, zegt Nico Harboort van Compagnie Het Zoute. “Wandelaars en fietsers krijgen voorrang bij LOOF, al moeten we ze voorlopig vragen even een omweg te maken.”

Momenteel wordt enkel de zijde van de Loofstaat afgesloten om voorbereidende werken op de site mogelijk te maken. De ingang langs de historische poort in de Doorniksewijk en de Wolvenstraat blijven voorlopig nog open, waardoor de Engelse landschapstuin nog toegankelijk blijft voor wandelaars.

De officiële bouw van de eerste residenties zelf is voorzien voor dit najaar, waarbij de volledige site zal worden afgesloten. Omrijden of -wandelen blijft altijd mogelijk via het Wolvenpad.

Bron: HLN

Ben je op zoek naar een unieke woonervaring in het hart van Kortrijk? Ontdek dan Loof!

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting